Hayatı Kolaylaştıracak 12 Yeni Buluş

1.    Öyle bir monitör düşünün ki, önünde kamburlaşınca, hemen sizi uyarıyor ve dik durmanız için sinyal gönderiyor. Sensör göz yorgunluğunuzu ve oturuş şeklinizi takip ediyor ,analiz ediyor, çok yakınsanız, boynunuzu çok eğmiş iseniz, ergonomik oturuş için uyarıyor.
2.    Bu yeni projektör, halihazırda saniyede 27 olan görüntü sayısını, 48 ila 60 arasına çıkartarak, hareketleri daha keskin, daha parlak ve yumuşak gösteriyor. 
3.     Bu yeni buluş diş sensörü sayesinde sistem, dişçinize mesaj göndererek ,diş taş, tartar, bakteri plağı artışı,tükürük analizi yaparak sağlıklı yaşam sunuyor. 
4.     Akıllı tüylere sahip robotlar, şefkat ve  öfke durumunuzu analiz ederek tepki veriyor. Evcil hayvan yerine, evde robot bakmak isteyenlere tavsiye edilir. 
5.     Arabanızın, kaza sonrası hastaneye, 3D görüntünüzle bağlanabildiğini düşünsenize. Artık bu teknoloji ile, kazadan kısa bir süre sonra ,iç kanama, beyin kanaması geçirip geçirmediğinizi ve çarpışma yerinizin bilgilerini gönderecektiniz.
6.    Uykuda beyin taraması yapan yeni cihaz, şizofreni, parkinson, depresyon,bayılma gibi hastalıklara karşı önceden teşhisle kurtarıyor
7.    Bu cihazla, araziniz üzerinde yerleştirilen kablosuz sensörler sayesinde, hangi bölgenin ne kadar neme ihtiyaç duyduğunu, hangi bölgenin  böceklendiğini bildirerek sizi uyarıyor.
8.    Bu sistem uzun sürede yemeklerinizi yüksek ısılı suda pişirerek, yemeğin hem protein değerini koruyor, hem de lezzetini  arttırıyor.
9.     Bu icat ise iç çamaşırı.Hangi kaslarınızı, ne kadar hareket ettirmeniz gerektiğini biliyorsunuz.Finlandiyalı üretici, çamaşırlar sayesinde sizi analiz ederek, hangi kasları, ne kadar spor yaparak çalıştırmanız gerektiğini  söylüyor.
10. Kanatlı roller coaster ile, rayların üzerinde, uçak kanadında uçuyormuş gibi hissedeceksiniz.
11.  Karbonfiber uçaklar sayesinde, uçak içerisinde daha sağlıklı uçuşlar bizi bekliyor. Bu sayede iç basınç daha dengeli  ve nem oranları da daha sağlıklı olacak. Uçak ömürleri de uzayacak.
12. Ses engelleyici, diye adlandırılan  bu cihaz sayesinde, yanınızda konuşmasını istemediğiniz kimsenin sesini, 100 milisaniyede geri göndererek engelliyor.Japon bilim adamı, karşınızdakine acı çektirmeden susturmanın yolunu bulmuş.



Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)