Kitap İncelemesi: HZ.MUHAMMED'İN HAYATI


Kitap İncelemesi:
HZ.MUHAMMED'İN HAYATI-MARTİN LİNGS (ARKA KAPAK YAZISI)
Şimdi Peygamberimizi anlama ve anlatmanın tam vaktidir. Onun mesajını anlamak ve çocuklarımıza anlatmak için ihtiyaç duyacağımız düzgün, rahat okunan güvenilir kaynaklardan biri de Martin Lings'in "Hz. Muhammed'in Hayatı" adlı kitabıdır.
Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) in hayatını konu alan kitaplar arasında dikkat çekici üslubuyla öne çıkan bu eser, Pakistan ve Mısır'da ödül almış, birçok dünya diline çevrilmiştir.
Batı tarihine ve İngiliz edebiyatına hakkıyla vakıf olan Martin Lings müslüman olduktan sonra Ebûbekir Siraceddin ismini aldı ve 1940'lı yıllardan itibaren 2005'te vefat edene kadar İslâm ve sufilik alanında kıymetli çalışmalarıyla tüm dünyada geniş bir okuyucu kitlesi kazandı. Onun üslubunda Peygamber hayatının son derece canlı bir şekilde dile getirildiğini görüyoruz.
Klasik kaynaklara vukufiyetiyle de öne çıkan yazar, bize sadece güçlü bir edebî eser sunmakla kalmıyor, İbn İshak ve İbn Hişam gibi eski müelliflerden faydalanarak muhteşem bir belgesel tarih ziyafetine davet ediyor hepimizi.
Son Peygamberi anlamak ve modern dünyanın bunalımlarına karşı panzehirle donanmak için bu kitabı okuyunuz
OKUYANLARIN YORUMU
1.KİŞİ
Okumanın insani yormadığı, o günleri yaşadığı bir eser. Herkese tavsiye ediyorum. Şahane...
2.KİŞİ
Hem İslam dininin şartları hakkında hem de peygamberimizin hayatı hakkında köklü bilgiler sunan bir kitap. Peygamberlerin de sonuçta insan olduğunu, aile sorunlarının olabileceği gibi konular da yansıtılmış. Peygamber ailesi ve çevresindeki insanların adlarının başına dini mevkilerinden dolayı hazreti ibaresi koymaktayız, belki de bu nedenle onların normal insan davranışları sergileyebileceklerini gözardı etmekteyiz. Halbu ki kitapta bunun aksi dile getiriliyor
3.KİŞİ
Piyasada bulabileceğiniz en ayrıntılı hayat hikayelerinden birisi.... Doğum öncesi , hatta Hz İbrahim zamanından Kabe'nin inşası, akrabaları, pek çok kitapta bulamayacağınız ayrıntıda verilmiş... Dini kitapları bir kaç kitapla karşılaştırarak okumakta fayda var diye düşünüyorum... Rahat okunan ve aradığım bilgileri bulmam nezdinde doyurucu bir kitap....
BENİM YORUMUM
ben kitaba tek kelimeyle bayıldım lakin size.Önermenin gerek hususlar var
mesela
_Bu güzel eseri okurken aklınız sadece kitapta olmalı(çalkantılı veya zor dönemlerinizde okumanızı önermem en ufak bir satır paha biçilemez çünkü)
_kitap bir solukta bitmiyor bir roman akıcılığıda yok ama o verdiği haz müthiş
_kitaba odaklandınızı tespit edin
mesela bir film izler gibi olaylar gözünüzde şekil buluyorsa odaklanmışsınız demektir
_metroda,otobüste,kafede okunacak bir kitap değil aslına bakarsanız bir düşünce kitabı gibi bence.
_Bir solukta bitirmeye çalışmayın süresini uzatada bilirsiniz ama ben şahsen 4-5  anca dayandım :))
KİTABI HEPİNİZE TAVSİYE EDER KEYİFLİ OKUMALAR DİLERİM.
ESEN KALIN..


Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)