Evliliğin Olmazsa Olmazı: Alyanslar


Alyanslar, mutluluğun ve ufuktaki evliliğin habercisi. Yaklaşan düğünden önceki ilk adım nişan töreni. Söz alyansları ise birlikteliğin parmaktaki işareti. 

Evlilik adına ilk takılan takı olan alyanslar, paha biçilemeyecek kadar özeldir.  Birbirinden güzel desenler ve modelleriyle, her çiftin parmağında farklı bir hikaye, farklı bir hayat bulan alyanslar, her çifte göre farklı anlamlar taşıyacak. Ama alyanslar hakkında herkes için geçerli olan bir anlam varsa o da, iki iken bir olmanın temsilcisi sayılması.
Son dönemlerde daha çok renkli alyanslar tercih ediliyor. İki ya da daha fazla renkli alyanslar, ön planda. Yeni evlenecek gençlerin gözü,  yüksek ayarlı sarı altınlardan ziyade, 14 ayar beyaz, yeşil, kırmızı altınlarda. Nişan alyansları ilerideki dönemler için  bir yatırım aracı olarak düşünülmediğinden alyansların ayarlarının yüksek olması yerine biçim ve model olarak şık, gösterişli, zarif ve farklı tasarımlar ilgi görüyor.  Uzun yıllar boyunca takılması planlanan söz alyanslarının düşük ayarda olması, satılarak kar elde etme amacı güdülmediğinden çiftlere ileride zarar ettirme riski de yoktur. Farklı desenler ve tasarımlar ile şık ve zarif görünen renkli altınlar çiftlerin ilgisini çekmekte haklı.

Alyans Neden 4. Parmağa Takılır?

Alyanslar, parmağa ilk kez takıldığında, sağ elin 4. Parmağına, düğün yapılırken ise buradan çıkarılarak sol elin 4. Parmağına takılır. Bu eski mısırlılardan kalma bir adettir. Doğru olmadığı, günümüz bilgisiyle sonradan anlaşılan bu geleneğin dayanağı, sol elin 4. parmağından geçerek, kalbe hiçbir kesintiye uğramadan gittiği sanılan, Vena Amoris, aşk damarıdır. Bu aşk damarı sayesinde  kesintisiz, mutlu ve büyük bir aşk yaşanması temenni edilir.
Biz de tüm çiftlere mutluluk ve huzur diliyoruz :))





Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)