Ayak Mantarından Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

 

Ayak mantarı pek çok kişinin muzdarip olduğu bir rahatsızlıktır. Ancak doğal yöntemlerle ayak mantarından kurtulabilmek mümkün. İşte detaylar...

Ayak mantarları gerçekten inatçı, kurtulması güç ve uzun zaman alan bir rahatsızlıktır. Ayak mantarları olan kişiler, oldukça dikkatli davranarak, ailesindeki diğer bireylere bulaştırmamalıdır. Bunun için ayak mantarı olan kişinin, kendine ait terliği olmalı ve kullandığı çorap ayak havlusu v.b. eşyaları başkaları ile paylaşmaması gerektiği herkesin malumudur.
En önemli hususlardan birisi de banyodan çıktıktan sonra mantarı olan kişinin ardından banyoya girecek kişi tazyikli su ile küveti iyice yıkamalıdır, Zira en çok nemli yeri seven mantarlar küvette bir anda çoğalarak daha sonra banyoya giren kişinin ayaklarına da bulaşabilir.
Mantar kapmak istemiyorsanız, dışarıdaki abdest hanelerdeki plastik terlikleri de giymemelisiniz. Bunun yerine abdest alırken, ayaklarınızı yıkadıktan sonra kurulayıp hemen çorabınızı ve ayakkabınızı geri giymek akıllıca olacaktır. Ancak tahta takunyalardan mantar bulaşma ihtimali daha azdır, çünkü tahta üzerinde mantar üremesi zordur, ancak yine de çok uzun süre ıslak kalan tahtalarda da mantarlar çoğalabilir.

Ayak mantarlarından kurtulmak için yapılması gerekenler:

İçine ayaklarınızı sokabileceğiniz kadar ılık su içine
·         2 çorba kaşığı kaya tuzu
·         1 çorba kaşığı karbonat
·         1 çorba kaşığı papatya
·         1 çorba kaşığı tarçın
·         1 tutam aynısefa
·         1 tutam adaçayı
·         1 tutam karabaş otu katılır ayaklar bu suyun içine koyularak parmaklar oynatılır. 20-30 dakika bekletilen ayaklar çıkarıldıktan sonra temiz bir havlu ile kurulanır.  Bu işlem her gün tekrar edilir.


Ardından yapılacak işlem;

·         1 tatlı kaşığı ozon yağı
·         1 tatlı kaşığı kolonya
·         1 çorba kaşığı sirke
·         1 çay kaşığı tentürdiyot bütün malzemeler karıştırılır ve bir peçete ya da pamuk yardımı ile ayaklara sürülür. Her gün tekrar edilmesi gerekmektedir.
Son olarak da bebe pudrası yahut eczanelerde satılan mantar pudrası ile ayaklar pudralanarak ayakların nemli kalması önlenir.
 Mantar kurtulması zor bir rahatsızlık olduğundan sabırla geçene kadar bu işlemin tekrar edilmesi halinde yaklaşık 1 ay kadar sonra mantardan kurtulabilirsiniz.
Herkese Acil Şifalar


Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)