Hızlı Birber Turşusu


MALZEMELER
2 Su bardağı üzüm sirkesi
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Adet limon
6-7 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tutam nane
1 Tutam kekik
-------------------------------
1 kilogram kırmızı etli biber
(Sizler, diğer turşuluk malzemelerden de yapabilirsiniz, biz sizin için kırmızı etli taze biberi seçtik)
YAPILIŞI
Sirkeli su, bir gün önceden, yukarıdaki malzemeler ile karıştırılarak hazırlanır ve beklemeye alınır. Ardından kırmızı taze biber, 10 dakika suda kaynatılır ve kabukları soyulur.(Biberlerin patlamaması için hafifçe yarılıp kesilecek).Tuz atılmadan aroma haline getirilerek hazırlanan suya, (Tansiyonu olanlar içinde tuzsuz olması sağlıklıdır) kırmızı taze biber (yada çarliton,salatalık,lahana vb.) Turşuyu hazırlayacağınız kavanoza, haşladığınız ve kabuklarını soyduğunuz biberleri atıp üzerine bir gün önceden hazırladığımız sirkeli suyumuzu dökerek 1-2 dakika karıştırıp servise sunabilirsiniz. 
AFİYET OLSUN


Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)