Hızlı Birber Turşusu
MALZEMELER
2 Su bardağı üzüm sirkesi
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Adet limon
6-7 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tutam nane
1 Tutam kekik
-------------------------------
1 kilogram kırmızı etli biber
(Sizler, diğer turşuluk malzemelerden de yapabilirsiniz, biz
sizin için kırmızı etli taze biberi seçtik)
YAPILIŞI
Sirkeli su, bir gün önceden, yukarıdaki
malzemeler ile karıştırılarak hazırlanır ve beklemeye alınır. Ardından kırmızı taze biber, 10
dakika suda kaynatılır ve kabukları soyulur.(Biberlerin patlamaması için
hafifçe yarılıp kesilecek).Tuz atılmadan aroma haline getirilerek hazırlanan
suya, (Tansiyonu olanlar içinde tuzsuz olması sağlıklıdır) kırmızı taze biber
(yada çarliton,salatalık,lahana vb.) Turşuyu hazırlayacağınız
kavanoza, haşladığınız ve kabuklarını soyduğunuz biberleri atıp üzerine
bir gün önceden hazırladığımız sirkeli suyumuzu dökerek 1-2 dakika karıştırıp
servise sunabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)