Kahve Telvesindeki Şifa

2





Türk kahvesindeki şifa: Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır birçokta faydası. Manevi yönden insanları birleştiren kahvenin insan bedenine de birçok şifası bulunmaktadır. En önemli faydalarından biri konsantrasyon eksikliği yaşayan bireyler için dikkati arttırır ve moral ve motivasyonu yükseltir bunun sebebi de içinde bulunan kafeindir. Sabah kahvaltısından yaklaşık 1 saat  sonra tüketilen 1 fincan Türk kahvesi stresi yok eder. Kan basıncının yükselmesinde etkisi vardır.
Cildimiz için kullanabileceğimiz ürünlerden biri de kahve tevesidir. Cildi kırışıklığa karşı korur çünkü kan dolaşımını hızlandırır. Bunun yanı sıra selülite karşı kullanılabilir. Telveyi sıkılaştıracak bölgeye sürerek streç film ile sarıyoruz ve sıkılaşmasını sağlıyoruz.
Günümüzde giderek yaygınlaşmakta olan alzheimer hastalığı için yapılan bazı araştırmalara göre günlük kahve içen bir insanın alzheimer hastalığına yakalanma riski %65 oranında azalmaktadır.
Türk kahvesinin bir özelliği de öksürüğe iyi gelmesidir. Bunun sebebi daha fazla akciğer hareketi yaparak solunumu hızlandırmasıdır.
Evinizdeki kötü kokuların giderilmesinde kahve kullanmaya ne dersiniz ? Örneğin ocak temizlemek için kahve tozundan yararlanabilirsiniz. Ocağımızı ısıtarak toz kahvemizi döküyoruz bu şekilde güzel kahve kokusunun evimize yayıldığını hemen fark edeceksiniz.

Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)