Şu Çılgın Teknoloji!


Akıllı cihazlar hayatımızın her alnında kendini gösteriyor. Elimiz ayağımız her şeyimiz artık. Peki teknoloji bağımlılığının sonu nereye varır? İşte detaylar...


Hatta bu durum öyle bir hal aldı ki artık telefonlar sayesinde çevremizde olup bitenleri fark edemez göremez olduk. Tuvalete bile akıllı telefonuyla giden bir neslimiz var artık!
Aile muhabbeti, hayatı hissetmek, toprağı, doğayı koklamak... falan... kelimelerde kalan biraz romantik şeyler işte.

Hayatı yaşanılmaz kılan şeyler;

Hayatta ki en kötü şey ne biliyor musunuz? Akıllı telefondan ayrı kalmak!? Eğer telefona bir şey olur da servise vermek zorunda kalırsak, hele bir de yaklaşık bir ay kadar tamir süresi verilirse ve bunun sonucunda şu eski bir işe yaramayan akılsız telefonlarla idare etmek zorunda kalırsak, hayatımızın en acı en kötü günleri bizi bekliyor demektir. Akıllı telefon olmadan yaşamak, hayal edebiliyor musunuz ne zor, ne kötü bir yaşam.

Artık anlık twitler yok, anlık fotoğraf paylaşımları yapamıyorsunuz, aklınıza bir soru takıldığında cevabı elinizin altında değil, öğrenebilmek için araştırma yapmak ve emek harcamak zorundasınız, sosyal hayat tümüyle bitmiş durumda, kimseye yeyip içtiklerinizle hava atamıyorsunuz, gezdiğiniz yerlerden kimseyi haberdar edemiyor, konum atamıyorsunuz, WhatsApp'ınız yok! Hele elinizdeki eski model telefonu biri görürse. Aman Ya Rabbi, ölsem daha iyi diyeceksiniz neredeyse... Bunları yapamıyorsak yaşamanın bir anlamı yok... Ailenize, büyüklerin can sıkıcı muhabbetlerine ve dırdırına katlanmak  zorundasınız. Üstelik canınız sıkıldığı başka kimseyle de konuşamadığınız için (WhatsApp yok çünkü) onlarla diyalog kurmaya mecbursunuz... Ne kötü şeyler değil mi!

Evet belki biraz abartılı bir ironiydi yukarıdakiler, ama yaşantımızın gerçek özeti bu aslında. Ben sadece tersten bakmanızı sağladım. Beğendiniz mi, itici mi geldi?
Umarım itici gelmiştir ve akıllı telefon olmadan yaşamak olgusunu başarabilenlerdensinizdir.

Zira bu teknoloji bağımlılığının sonu hiç de iyiye gitmiyor. İşin en trajik yanı çocuklarımıza, küçüklerimize kötü örnek oluyoruz. Ve ileride teknoloji çok daha geliştiği zaman onlar bizden iki kat fazla teknoloji bağımlısı olabilir. Bu yüzden onlara "aslında teknoloji olmadan da çok güzel ve eğlenceli bir şekilde yaşanabilir" i öğretmek ve bu konuda örnek olmak gerekiyor. Zira teknoloji, artık can alıyor!!!

Kolay gelsin işimiz zor.


Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)